Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα για παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Κάλεσμα για παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ρεθυμνιώτη, Ρεθυμνώτισσα,
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου τιμά τους ηρωικούς και δίκαιους αγώνες του λαού μας, τιμά τους αγώνες που συνεχίζουν και σήμερα να μας εμπνέουν να αγωνιστούμε κόντρα στην ηττοπάθεια και το φόβο. Το 1821 μια χούφτα ραγιάδες τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία και τους ντόπιους υπηρέτες τους και έκαναν το ακατόρθωτο. Απέδειξαν ότι η ιστορία δε γράφεται με διαπραγματεύσεις και διαλόγους, δε γράφεται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας της εκάστοτε εξουσίας, δε γράφεται απ’τους «προσκυνημένους».

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, πάνω από χίλιοι σχολικοί φύλακες και εκατοντάδες  εκπαιδευτικοί απολύθηκαν. Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο είναι γεγονός! Όσοι υπηρετούν την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας, όσοι συμμετέχουν στην εξόντωση του ελληνικού λαού, όσοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα της χώρας μπορούν να λυθούν με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των απολύσεων, όσοι συμφωνούν με την εκποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό) πρέπει να ξέρουν πως θα μας βρουν απέναντί τους.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να τιμούμε μαζί με τους μαθητές μας την 25η Μαρτίου κι όλα τα περήφανα ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, λέγοντας σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους σύγχρονους καταπιεστές, στους σύγχρονους δυνάστες, ξένους και ντόπιους, ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου και στην εξόντωση της νεολαίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σας καλεί την Τρίτη 25 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία  4ων Μαρτύρων σε συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στις πολιτικές που ακυρώνουν θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, εκποιούν δημόσια κοινωνικά αγαθά και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες ανθρώπους.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!
Η βάρβαρη πολιτική τους θα ανατραπεί!


ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου